Sjældent jubilæum i Aulum

Det er efterhånden en sjældenhed – og dermed også en stor begivenhed – når en lokal forretning har eksisteret i 100 år. Derfor skal det også fejres, når Svends Møbler & Tæpper A/S i Danmarksgade i Aulum d. 1. marts kan fejre 100 års jubilæum.

Svends Møbler & Tæpper A/S, der blev grundlagt af Peder Madsen i 1922, er stadig i familiens hænder, idet det i dag er barnebarnet Per Madsen, der er indehaver af forretningen. Per Madsen, der selv også kan fejre 60 års fødselsdag i år, fortæller gerne historier og viser billeder fra den gang, forretningen blev etableret af hans hårdtarbejdende bedstefar.

Pers egen far, Svend Madsen, stod bag driften indtil 1. oktober 1994, hvor han overdrog ledelsen til sin søn. Forretningen i Danmarksgade er løbende udvidet og renoveret, i takt med at behovet for at vise et bredere udvalg af møbler til kunderne er vokset med årene. 

Per’s mor kan fortælle om en ungdom som ”møbelhandlerens medhjælpende hustru”, hvor hun hjalp til i forretningen, når de huslige pligter i privatboligen på 1. sal var klaret.

Per Madsen og hans hustru Mona bor også i dag i lejligheden på 1. sal over butikken. Mona deltager dog ikke i det daglige arbejde i forretningen.

I dag er forretningen medlem af møbelkæden HJEMME HOS og kan vise et bredt sortiment af møbler fra mange anerkendte leverandører til de fleste af boligens rum. ”På den måde får vi løbende fornyet udvalget i butikken, og kan præsentere nye, spændende møbler for kunderne”.

Jubilæet bliver fejret i forretningen hele marts måned med gode tilbud til hjemmet.

1922: Peder Madsen åbner sin møbelforretning i Aulum. Han og hustruen drev forretningen i 40 år, inden de overlod den daværende Aulum Sadelmager- og Møbelforretningen til sønnen, Svend.

1963: Anna og Svend Madsen overtager den kun 32 kvm store butik. Her er de vist i 1988, hvor de er fotograferet foran den dengang 2500 kvm store butik.

1994: Anna og Svend’s søn Per blev medejer af butikken. Per driver fortsat forretningen under mottoet “Når folk kommer her, skal de også have en oplevelse”. Her er Per fotograferet sammen med Anna og Svend i 1994. 

 

2022: Der var liv i møbelforretning og polstervirksomhed. Her ses Per Madsen i 2022 i et sofasæt, som hans far og farfar polstrede i 1953. Det var god kvalitet!